Kutyapanzió

Ki vigyázzon a kedvencünkre ha nem lehet velünk?

A kikapcsolódás megtervezése egy nagyon kellemes feladat, egészen addig, amíg eszünkbe nem jut kutyusunk. Sajnos előfordulhat, hogy nem vihetjük őt magunkkal a kiválasztott helyre, mert nem kutyának való, vagy csak, mert egyszerűen nem érezné jól magát. Ilyenkor el kell döntenünk, hogy ki vigyázzon kedvencünkre.

Az, hogy napokig, esetleg hetekig távol kell lennie tőlünk bundás barátunknak, már önmagában szomorú hír lehet. Ha pedig nincs egy közeli barát vagy családtag, aki a lakásunkban vigyázni tudna rá, akkor nem csak a hiányunkkal kell majd megküzdenie az ebnek, hanem az új környezettel is.

Amennyiben olyan kutyapanziót sikerül választanunk, ahol igazi állatbarátok veszik körül a háziállatokat, akkor valószínűleg nem lesz túl nehéz a gazdi nélkül eltölteni néhány napot. Egyes kutyusok remekül tudják érezni magukat a panziókban, és élvezik, hogy új ingerek érik őket, és új kutyákkal találkozhatnak

Kutyapanzióba továbbra is csak az úgynevezett VIP is ügyfelek tudnak jönni!

Kik azok a VIP ügyfelek?

Azok a gazdák akik vagy privát vagy csoportos foglalkozáson már részt vettek nálunk és legalább néhány alkalommal volt a kutya napköziben.

Azok a gazdák akik messziről hoznák el kutyáikat és éppen ezért nem tudnak megfelelni a fenti elvárásoknak egy beszoktatási protokollon kell keresztül menniük.

Itt egyfelől mindenről megtud a gazda győződni hogyan vannak a kutyák elszállásolva és milyen programot követünk velük nap mint nap.

Másfelől pedig be tudjuk szoktatni a kutyát vagyis ezeken a néhány alkalmas 30-60 perces alkalmakon, ha úgy tetszik foglalkozáson megszerettetjük a kutyával magát a helyszínt valamint mi is ki tudjuk alakítani velük a megfelelő kapcsolatot!

Nagyon fontos tudnotok, hogy nem hiszek az alkalmazottakban vagyis a kutya napközit és a kutyapanziót is ketten feleségemmel Orsival üzemeltetjük.

A kutya panzió március 15-től október 20-áig tart nyitva.

Privát foglalkozások

A kutyapanzió megoldás a kedvencünk átmeneti elhelyezésére, de nem mindegy hová kerül háziállatunk

Manapság már számtalan lehetősége van az állattulajdonosoknak arra, ha munka, nyaralás vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudják gondjukat viselni a kedvenceiknek, hogy biztonságban tudják őket, segítséget kell kérni. Rokonokat, barátokat kell megkérni, hogy látogassák az állatot, etessék és játsszanak vele. Azonban nem mindig találunk embert erre a feladatra. Éppen ezért találták ki a ma már egyre népszerűbb állatpanziókat.

Az állatpanziók kínálata folyamatosan bővül. A gazdik egyre inkább bízzák profi kezekre a kedvenceket, míg házon kívül vannak. Azoknak a gazdiknak ideális lehetőség, akik nem szeretnék a kutyát, macskát és más kis kedvencet otthon, egyedül hagyni, hanem társaságban, állandó figyelemben szeretnék tudni őket. A kezdetekben kis állatokra – kisebb méretű kutyákra, cicákra – szakosodott panziók manapság már hobbiállatok számára is biztosítanak helyet. Az állatok állandó figyelmet kapnak, így egy percre sem lesznek egyedül. A rengeteg szolgáltatáson kívül biztonságos átmeneti otthont ígérnek, azonban nagyon oda kell figyelni, hogy hova és kinek adjuk a kedvenceinket, akár órákról, akár napokról van szó.

Egy valódi kutyapanzió nevel, tanít, szórakoztat

Kutyapanzió és kutyapanzió közt számos különbség van. Számomra nagyon fontos a szakmaiság. Az, hogy a kutyapanziómban minden kutya minden percben jól érezze magát, kellő mennyiséget mozogjon, „barátokra találjon” és szocializálódjon. Hogy a gazdi egy boldog, kiegyensúlyozott kutyát kapjon vissza pár nap, vagy pár hét távollét után.

Miért vidd kutyádat kutyapanzióba, ha hosszabb időre távol kell, hogy legyél tőle?

Nem lesz magányos

Elsősorban azért, mert így kedvenced nem lesz magányos. Épp ellenkezőleg, sok barátot is szerezhet magának, hiszen egész nap játszhat a többi kutyával. Az ebek többsége szinte alig várja, hogy újra mehessen, és találkozhasson pajtásaival. Többek között az is fontos szempont, hogy kutyád így folyamatos felügyelet alatt van. Nem kell aggódnod, hogy valami rossz történik vele, hiszen a napköziben szakértők figyelnek rá, akik azonnal segíteni tudnak baj esetén.

Kieresztheti a gőzt

Egy igazán energikus fajtájú eb számára remek lehet a napközi. Hiszen itt kieresztheti a gőzt, lefáraszthatja magát, így kissé fáradtan, de boldogan mehet haza a nap végén. A többi kutyával való játék nemcsak fizikai, de szociális igényeit is kielégíti. Sok napköziben tanítják az állatokat, így még akár egy-két új trükköt is elsajátíthat kedvenced amellett, hogy mentálisan is megfelelő stimulációban lesz része. Emellett te magad is megnyugodhatsz, hiszen tudod, hogy kutyád jól érzi magát és jó kezekben van.

Mi kell ahoz, hogy a kutyanapközi fogadhassa a kutyádat

Ha kiválasztottad a számodra és kedvenced számára megfelelő kutyanapközit, érdemes előre tájékozódnod arról, miket vigyél magaddal. Általánosságban az ebek oltási könyvét (fontos a bolha és kullancs elleni védelem is), nyakörvét vagy hámját, pórázát és jutalomfalatjait érdemes elvinni.

Csak megfelelően szocializált kutyát vigyél a többiek közé!

Fontos megemlíteni, hogy csak olyan ebet vigyél kutyanapközibe, akit te is szívesen látnál kedvenced közelében. Elsősorban az állat semmiképp se legyen agresszív, és viszonylag jól boldoguljon más négylábúak társaságában. Ha kutyád nem feltétlen kedveli fajtársait, nem agresszív, de feszélyezve érzi magát körülöttük, nem biztos, hogy a kutyanapközi ideális hely számára, hiszen folyamatosan stressz éri. Ebben az esetben kérd ki a napközi véleményét a dologról, esetleg vidd el kedvencedet egy próbakörre. Az is lehet, hogy feloldódik, és rendkívül jól fog szórakozni!

close

Iratkozz fel hírlevelemre!

Értesülj minden fontos új hírről, blogom nemsokára rendszeresen megjelenő tartalmairól, a Kutyareform, a Dog Tour eseményekről.

Nincs levélszemét küldés! További információért olvassuk el adatvédelmi szabályzatot.